Elektronik Sigara İçecekseniz Bunları Bilmeniz Gerekir

Elektronik sigaralar ülkemizden de yoğun olarak tercih ediliyor. Birçok özellikleriyle dikkat çeken bu cihazlar ayrıca elektronik sigara kapıda ödeme sistemi üzerinden pek çok alışveriş siteleri üzerinden de satışa sunuluyor. Geniş renk tonlarından üretilen e-sigaralar Çin merkezli özel olarak üretilerek bugün dünya genelinden satışa sunuluyor. Ancak bu cihazı kullanmak istediğinizce ilk olarak bazı önemli ayrıntıları bilmeniz gerekiyor. Elektronik sigaralar hakkında bugüne kadar bilimsel yönden birçok araştırmalar gerçekleştirilmiştir. Yapılan pek çok araştırmalar sonucunda cihazın özellikle uzun süreli kullanılmasına bağlı olarak kalp, akciğer ve beyin organında çeşitli sorunlara neden olduğu gözlemlenmiştir. Bu nedenle e-sigara kullanımında bilinçli bir şekilde hareket etmeniz tavsiye edilir.

Elektronik Sigaralar Nedir?

Elektronik sigaralar isminden de anlaşılacağı üzere elektronik bir dizayna ve işleve sahip olan, daha çok sigara etkilerinin azaltılması için geliştirilen bir cihazdır. İçeriğinde normal sigaradaki kadar olmasa da düşük düzeyde zarar verici nikotin maddesi yer alıyor. Bu nedenle cihazın uygun bir şekilde ve azami oranda kullanılması önerilir. E-sigara olarak da tanımlanan elektronik sigaralar kullanımı oldukça basittir. Dolaysıyla pek çok sigara bıraktırıcı ürünlerden farklı olarak deneyim gerektirmez. Ancak buna rağmen cihazın özenli bir şekilde kullanılması gerek çevre ve gerekse de kullanıcı sağlığı açısından önemlidir.

Elektronik Sigaraları Kapalı Ve Açık Ortamlarda Kullanabilirsiniz

Elektronik sigaraları kapalı ve açık olan her ortamdan kullanabilirsiniz.Cihaz normal sigaradan farklı olarak içeriğinde sadece çeşitli aromalar, tatlandırıcılar ve düşük düzeyde nikotin maddesi barındırıyor. Bu nedenle sigaranın kullanılmadığı tüm ortamlardan elektronik sigaranızı sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Elektronik sigaralardaki duman faktörü sigaradaki duman faktöründen oldukça farklıdır. Normal sigara içerisinde yaklaşık olarak 4000’den fazla zararlı maddeler yer alıyor. Bu durum beraberinde normal sigaradan çeşitli zehirli öğeler içeren dumanın çıkması anlamına geliyor. Ancak elektronik sigaralarda bu durum söz konusu değildir. Cihazda sadece nikotin yer aldığından daha düşük riskli duman söz konusudur.

Elektronik Sigarayı Kullanabilmek İçin 24 Yaşını Doldurmanız Gerekiyor

24 yaşını doldurmadığınız takdirde elektronik sigara likit kullanmanız yasal olarak da mümkün değildir. Ülkemizde bu türden cihazların kullanılması açısından bazı kriterlerin taşınması gerekiyor. Elektronik sigara kutusu üzerinde de 24 yaş ve üzerine hitap ettiği şeklinde uyarı yazısı söz konusudur. Cihazı tercihiniz doğrultusunda sigara içiyorsanız sigaradan kurtulmak için kullanabilirsiniz. Ya da doğrudan günlük olarak birkaç dakika boyunca sadece hobi amaçlı olarak da kullanabilirsiniz. Normal sigarada olduğu gibi elektronik sigarada öksürme, mide bulantısı, baş dönmesi gibi durumlar pek meydana gelmez. Ancak buna rağmen cihazı uzun süreli olarak kullanmanız tavsiye edilir.

Elektronik Sigarayı Her Yere Taşıyabilirsiniz

Elektronik sigaralar genellikle gram ağırlığa sahiptir. Bunun haricinde ergonomik bir dizayna da sahip olduğundan sigara paketinden daha hafiftir. Bu nedenle elektronik sigarayı cebinizden dilediğiniz ortama taşıyabilirsiniz. Bunun haricinde elektronik sigara yedek parça orijinal olduğunu da belirtebiliriz. Tüm yedek parçalar sıfır kutusu üzerinden belirttiğiniz adrese teslim ediliyor. Elektronik sigarayı uzun süreli olarak kullanmadığınız takdirde zihinsel ve ruhsal olarak rahatsızlık duymanız söz konusu değildir. Ancak bilimsel olarak da kanıtlandığı üzere cihazı uzun süreli ve devamlı kullanmanız zihinsel ve ruhsal olarak olumsuz etkilenmenize ve sigara yeniden geri dönüş yapmanıza neden olabiliyor.

Elektronik Sigaralar da Arızalanıyor

Elektronik sigaralarda da çeşitli nedenlere bağlı olarak arızalanmalar meydana geliyor. Cihaz toplamda 3 farklı bölümden meydana geliyor. Dolaysıyla olası arızalanmalarda cihazı tahrip etmemek açısından satın aldığınız firmayla iletişim kurmanızda fayda bulunuyor. Firma yetkililerine elektronik sigara arızası hakkında bilgi vererek orijinal yedek parça siparişinizi oluşturabilirsiniz. Elektronik sigara hijyeniktir.Özellikle makul düzeyde kullanmanız durumunda günlük stresten kurtulmanıza destek oluyor.Elektronik sigara hakkında https://elektroniksigarapod.com/ firmadan bilgi alabilirsiniz.

Comments

Popular posts from this blog

Untangling Metallic Strings for CUSTOM PATCHES

Immobilien im Emsland: Wohnen, wo andere Urlaub machen

Immobilien Werlte: Lebe in Ruhe und genieße die Natur dein Leben